KESAN POSITIF INOVASI DARI BEG PLASTIK KE PAPERBAG

[ PERNIAGAAN BUTIK & YANG MEMERLUKAN PAPERBAG ]

Jika dahulu, bisnes anda mengunakan ‘beg plastik’ sebagai alat untuk letak barang belian dari pelanggan.

Kini, perubahan dari ‘beg plastik’ kepada ‘Paperbag’ yang lebih memudahkan pelanggan untuk letak & simpan barang dalam paperbag.

Kegunaan ‘beg plastik’ tidak membawa sebarang kebaikan pada BRAND anda. Oleh kerana, beg plastik tidak dapat menonjolkan BRAND anda kepada pelanggan supaya mereka sentiasa ingat jenama anda.

Jika anda perasan, ‘beg plastik’ seperti membeli barang di pasar pagi atau pasar malam. Kelihatan biasa sahaja tanpa ada ‘identiti’ dan kelebihan pada perniagaan tersebut.

Pelanggan tidak nampak ‘identiti’ jenama pada ‘beg plastik’ tersebut membuatkan mereka tidak tahu kewujudan BRAND perniagaan anda.

Dengan penggunaan paperbag penganti kepada beg plastik dapat menaikan BRAND produk atau perniagaan anda di seluruh Malaysia.

8 kesan / impak (Sales ) naik hanya gunakan (Tools ) Paperbag.

    • Pelanggan sentiasa ingat pada Brand produk / perniagaan.
    • Meringgankan & mudahkan pelanggan membeli.
    • Pelanggan rasa ‘HEBAT & BERSEMANGAT’ dengan pembelian yang kelihatan ‘EXCLUSIVE’ (Mahal).
    • Brand produk / perniagaan setanding dengan Jenama Besar seperti ( Oppo, Huawei, Apple) yang gunakan Paperbag sebagai (Tools) penjenamaan.
    • Marketing Brand / jenama perniagaan sentiasa berjalan tanpa kegunaan kos yang ‘Tinggi’.
    • Paperbag yang tertera logo Brand anda, boleh digunakan untuk letak barang lain. Secara tidak langsung, ramai nampak Brand anda. [ Free Marketing ].
    • Penjenamaan nama produk / perniagaan anda sentiasa berjalan tanpa henti melalui pembelian dari setiap pelanggan.

Paperbag bukanlah (Tools) yang boleh dikata kos paling murah tetapi ianya pada tahap (level) sederhana dalam kos marketing.

Namun, masih ramai ahli perniagaan tidak nampak kesan kepada perniagaaan mereka pada 3-5 tahun akan datang.

Memang masih rasa berat nak keluarkan kos marketing ni atas faktor modal. Andai mereka faham & dapat lihat kebaikan dan kesan yang boleh membawa perniagaan mereka dapat berkembang maju.

Pasti mereka sanggup keluarkan kos marketing untuk Print Paperbag untuk jangka masa panjang supaya perniagaan berada pada tahap tinggi.

“Kos Marketing anda perlu sentiasa berjalan supaya BRAND dikenali ramai”.